VÅR HISTORIA

Det var en gång en reklambyrå som hette HLR&Co. Den bildades 1968 och den blev snabbt en av de högst rankade i Sverige. Välkänd för den strategiska varumärkeskunskapen men också för hur väl företaget sköttes. Skapat genom rutiner och värderingar från dem som startade byrån, Bengt Hanser, Lasse Larsson och Lars Röstlund.

Här passerade de största och finaste uppdragsgivarna. Byrån fungerade också som en plantskola för reklammän och kvinnor. Många av dem som startade eget under decennierna mellan 1970 och 1990 hade gjort tid på HLR. Flera av de här före detta HLR-anställda är näst intill legendariska namn inom vår bransch idag. Vi och alla andra som hade förmånen att arbeta under HLR:s glansdagar glömmer det inte i första taget.

Under 90-talet uppstod nya behov hos flera av uppdragsgivarna. De hade inte bara behov av strategisk kompetens och varumärkesbyggande kampanjer utan också mer vardagliga insatser. Så startades Scooter. En del av HLR som skulle ta hand om de mer vardagliga behoven. Detta var 1996 och under de kommande åren växte Scooter med en blandning av internationella BBDO-kunder och egna uppdragsgivare.

När HLR försvann från kartan år 2000 köpte fyra delägare ut verksamheten från BBDO. Scooter har nu övertagits av Matz Jungå och Bertel Andrén som efter namnbyte till Andrén & Jungå driver byrån vidare.

Det här vår historia, som vi är mycket stolta över och som vi gärna berättar mer om.

 hlr&co