AKTUELLT

0

Den tänkande handen är en tävling för yngre yrkesutövare som arbetar med visuell gestaltning. Genom vårt arbete med Konstakademien fick vi uppdraget att ta fram den grafiska profilen.

Vid Kungens födelsedag 2016 instiftades en stipendiefond av Elisabeth och Gustaf Douglas med syfte att lyfta unga yrkesutövare som arbetar med teckning som arbetsredskap. Tre stipendiater utses och tilldelas 100 000 kronor vardera. Målet är att uppmärksamma den särskilda kunskap som samspelet mellan öga och hand ger för att utveckla tänkandet och höja statusen på visuell gestaltning.

Tävlingen är öppen för unga tecknare som arbetar med visuell gestaltning inom konst, arkitektur, mode, design, illustration, spelutveckling eller annat besläktat område. Tävlingen är ett samarbete mellan Konstakademien och Kungl. Hovstaterna, där ett tiotal tävlingsbidrag visas upp i Gustav III:s antikmuseum på Kungliga slottet. Utställningen invigs den 27 april, öppnar den 28 april och visas till och med den 25 juni 2017. Den tänkande handen kommer att vara en årligen återkommande tävling. Läs mer på Hovets hemsida.

Ansvarig uppdragsgivare hos Konstakademien är Leif Eriksson.